Справу «Укрзалізничпостача» має розглядати Солом'янський суд – апеляція

Читать на русском
Апеляційний суд повернув назад до столичного суду справу Укрзалізничпостача, в якій довго не проводили підготовче засідання.

Апеляційний суд повернув назад до Солом'янського районного суду міста Києва обвинувальний акт у справі «Укрзалізничпостача».

Про це журналісту «Слова і Діла» розповів прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Віталій Кравець.

За його словами, колегія суддів Апеляційного суду Києва ухвалила рішення про повернення назад до Солом'янського суду обвинувачення у справі «Укрзалізничпостача», відмовивши в задоволенні подання голови Солом'янського суду про зміну підсудності.

Як зазначив прокурор САП, судді порахували, що підслідність при направленні обвинувального акту була визначена правильно – за Солом'янським судом Києва.

7 засідань не відбулося в зв'язку з неявкою захисників, 4 засідання зняті з розгляду судом через зайнятість суддів колегії в інших судових процесах або відпустки. Ще 2 були відкладені за клопотанням прокурора в зв'язку з неможливістю його участі. 13 вересня суд вирішив направити справу до Апеляційного суду Києва для вирішення питання про звернення до Верховного суду для визначення підсудності справи.

Нагадаємо, суд заарештував низку нерухомості у справі «Укрзалізничпостача». Раніше колишньому директору «Укрзалізничпостача» обрали запобіжний захід. Як відомо, НАБУ розслідує розкрадання коштів на купівлі кабелю «Укрзалізницею».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: