Справу щодо розтрати коштів «Укрзалізницею» скерували до суду

Читать на русском
За версією НАБУ, така схема свідомо реалізована її учасниками та спрямована на заволодіння великою сумою грошей Укрзалізниці.

Обвинувальний акт щодо двох посадовців ДП «Управління промислових підприємств Державної адміністрації залізничного транспорту України», через дії яких «Укрзалізниця» незаконно переплатила 26,7 млн грн під час закупівлі метизної продукції, 4 вересня 2018 року скерований до суду.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на офіційний сайт НАБУ.

«Укрзалізниця» найняла SMM-ника за 740 тисяч гривень. Знову «зрада»?Державний монополіст УЗ замовив послуги з підтримки Facebook-сторінки підприємства на суму 739,82 тисячі гривень. Про проведення тендеру поговорили з експертами.

Як з’ясували детективи НАБУ, в. о. керівника ДП «УПП УЗ» та начальник відділу шпальної продукції, будучи обізнаними про українського виробника метизної продукції, не захотіли проводили відкриті конкурсні торги й придбати продукцію за найменшою ціною. Натомість вони здійснили закупівлю всупереч закону України «Про здійснення державних закупівель». Внаслідок цього продукція була поставлена від чотирьох посередників, а «Укрзалізниця» переплатила на їхню користь 26,7 млн грн, що підтверджено відповідними судовими експертизами.

Посередники купували метизну продукцію у виробників, а потім із націнкою понад 40% поставляли її на адресу ДП «УПП УЗ». Причому, за даними слідства, керівництво підприємства було обізнане з цією схемою закупівлі. Адже продукція від заводів-виробників постачалася безпосередньо до колійних станцій «Укрзалізниці».

За версією НАБУ, така схема свідомо реалізована її учасниками та спрямована на заволодіння великою сумою грошей «Укрзалізниці».

Також нагадаємо, НАБУ проводить досудове розслідування за фактом можливої розтрати 84,5 млн грн чиновниками філії «Укрзалізниці» «Центр транспортного сервісу «Ліски» при здійсненні закупівлі нафтопродуктів, які фактично не поставлялися.

Пізніше стало відомо, що НАБУ отримало доступ до документів УЗ у справі закупівлі палива.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: