Колишньому директору «Укрзалізничпостача» обрали запобіжний захід

Читать на русском
Екс-чиновник підозрюється в організації закупівлі метизної продукції за завищеними цінами, в результаті чого було завдано збитків на суму понад 20 млн грн.

Солом'янський районний суд Києва відправив екс-директора держпідприємства «Укрзалізничпостач» під домашній арешт з обов'язковим носінням електронного браслета.

Про це повідомляється на сайті Національного антикорупційного бюро України, передає «Слово і Діло».

Раніше, 26 жовтня, детективи НАБУ затримали екс-директора держпідприємства «Укрзалізничпостач». Його підозрюють в організації в 2015 році закупівлі метизної продукції за завищеними цінами й попередньою змовою з постачальником.

За даними детективів відомства, держпідприємству таким чином було завдано збитків на суму понад 20 млн грн.

«Укрзалізниця» заборонила в'їзд залізничних цистерн російських компанійПАТ «Укрзалізниця» видало телеграму Ц1-1/1130 від 21.10.2016 конвенції на перевезення вантажів у вагонах російських залізничних операторів, якою забороняється перевезення всіх вантажів і порожніх вагонів, у тому числі транзит територією України, власності 11 російських компаній.

Дії екс-чиновника кваліфікували за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах).

12 липня НАБУ повідомило, що його детективи викрили схему розкрадання державних коштів підприємства «Укрзалізничпостач», яке є філією «Укрзалізниці».

Зазначимо, 25 липня повідомлялося, що за підозрою в участі в корупційній схемі заволодіння державними коштами під час проведення державних закупівель держпідприємством «Укрзалізничпостач» детективи НАБУ затримали начальника департаменту планування та контролю за закупівлями «Укрзалізниці».

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що «Укрзалізниця» ухилилася від сплати податків майже на 2 мільярди гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: