Порошенко розповів про останнього кандидата в члени ЦВК

Читать на русском
Після консультацій президент Петро Порошенко готовий внести кандидатуру від Опозиційного блоку на розгляд Ради.

Президент Петро Порошенко заявив про готовність до консультацій з «Опозиційним блоком», де й досі не визначилися щодо кандидатури в оновлену ЦВК.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на Twitter голови держави.

Зазначимо, що наразі фракція «Опозиційного блоку» не подала свою кандидатуру до ЦВК.

«У новому складі ЦВК зараз 16 членів, і я готовий до консультацій із парламентською фракцією, яка поки не надала своїх пропозицій. Після проведення відповідних консультацій готовий внести цю кандидатуру до парламенту, щоб забезпечити належне представництво фракцій у ЦВК», – зазначив голова держави.

Нагадаємо, головою Центральної виборчої комісії стала Тетяна Сліпачук. Вона була обрана таємним голосуванням із числа членів комісії.

Також за підсумками голосування заступниками голови Центрвиборчкому були обрані Олег Конопольський та Євген Радченко, секретарем ЦВК обрали Наталію Бернацьку.

Як повідомлялося, новообрані члени Центральної виборчої комісії склали присягу у Верховній раді України.

Під час представлення кандидатів голова комітету ВР з питань правової політики і правосуддя Руслан Князевич зазначив, що протягом перевірки не виявлено підстав для недовіри кандидатам у ЦВК.

Додамо також, що 18 вересня ВР підтримала в першому читанні за основу та в цілому законопроект №9090 «Про внесення змін до статті 6 закону» «Про Центральну виборчу комісію». Закон передбачає, що кількість членів ЦВК збільшується з 15 до 17.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: