Перше засідання оновленої ЦВК проходить без ЗМІ – активісти

Читать на русском
Центральна виборча комісія проводить своє перше після оновлення складу засідання, на якому обирає свого голову.

Центральна виборча комісія проводить своє перше після оновлення складу засідання, на якому обирає свого голову.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Громадянська мережа «Опора» на своїй сторінці в Facebook в п'ятницю, 5 жовтня.

Набув чинності закон про збільшення складу ЦВКЗакон, що передбачає збільшення складу Центральної виборчої комісії з 15 до 17 членів, набув чинності в четвер, 20 вересня.

У повідомленні наголошується, що на засідання ЦВК представників ЗМІ не пустили. «Перше засідання оновлена Центральна виборча комісія вирішила провести без преси, відправивши представників ЗМІ очікувати до прес-центру. Наразі за закритими дверима відбувається голосування за голову Комісії», – зазначають в «Опорі».

У повідомленні також наголошується, що першою рекомендацією Центрвиборчкому від громадських організацій була відкритість і прозорість головного органу адміністрування. «Відповідно до закону «Про Центральну виборчу комісію», всі без винятку засідання мають бути відкритими», – наголошують у Громадянській мережі «Опора».

Як повідомлялося, 18 вересня Верховна Рада збільшила кількісний склад ЦВК із 15 до 17 членів, а 20 вересня звільнила 13 членів ЦВК, термін повноважень яких сплив, а двоє осіб продовжували виконувати обов'язки членів ЦВК.

Того ж дня були призначені на посади 14 нових членів ЦВК. 5 жовтня вони склали присягу на пленарному засіданні Верховної Ради.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: