Стало відомо, чи зняли недоторканність із Дунаєва

Читать на русском
Народні депутати провалили голосування за зняття депутатської недоторканності з народного депутата Сергія Дунаєва.

Народні депутати провалили голосування за зняття депутатської недоторканності з народного депутата від «Опозиційного блоку» Сергія Дунаєва.

Як пише «Слово і Діло», таке рішення нардепи ухвалили на засіданні Ради.

Їхня недоторканність під загрозою: як працюють нардепи Дунаєв і ПономарьовГенпрокурор Юрій Луценко вніс до Ради подання на нардепів Сергія Дунаєва та Олександра Пономарьова.

Спікер Андрій Парубій пояснив, що стояло питання лише про зняття недоторканності для проведення слідчих дій.

«Я не розумію такої позиції, ми не ставимо (на розгляд – ред.) арешт, ми не ставимо затримання», – додав Парубій.

Він назвав таке рішення неправильним, тому що воно блокує можливість проводити слідчі дії щодо нардепа.

Зняття недоторканності з Дунаєва підтримали лише 125 парламентарів. У «Опозиційному блоці» жоден депутат не підтримав ініціативи.

Перед голосуванням Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що не впевнений, що справа Дунаєва дійде до суду.

«Наразі я прошу зняти депутатську недоторканність для того, щоб перевірити, чи дійсно був умисел у народного депутата спеціально внести неправдиві відомості до декларації», – пояснив Луценко.

Нагадаємо, 18 вересня Генеральна прокуратура попросила у Верховної Ради дозволу на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів із фракції «Опозиційного блоку» Олександра Вілкула, Сергія Дунаєва та Дмитра Колєснікова.

Раніше «Слово і Діло» писало, що детективи Національного антикорупційного бюро перевіряють народного депутата від фракції «Опозиційного блоку» Сергія Дунаєва за фактом декларування недостовірної інформації.

Згідно з інформацією слідства, Дунаєв у своїй декларації вказав себе бенефіціарним власником компанії, яка є засновницею низки інших компаній. У НАБУ зазначають, що відповідно до законодавства, нардеп також є кінцевим бенефіціарним власником суб'єктів господарювання, які заснувала його компанія, оскільки має юридичну можливість впливати шляхом опосередкованого володіння часткою в підприємствах у розмірі 25 або більше відсотків статутного капіталу.

Також Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура надсилали генеральному прокурору Юрію Луценку подання на притягнення до відповідальності лідера фракції Радикальної партії Олега Ляшка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: