Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Сергій Дунаєв

Читать на русском
Нардеп від Опозиційного блоку Сергій Дунаєв із 2014 року примудрився не виконати жодної обіцянки.

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Сергій Дунаєв (фракція «Опозиційного блоку»).

Дунаєв пройшов до Верховної Ради в листопаді 2014 року за виборчим округом №107 (Луганська область). За час своєї каденції він дав 9 обіцянок, не виконав жодної й чотири провалив.

Відзначимо, що вчора, 4 жовтня, парламент розглядав постанову про позбавлення Дунаєва депутатської недоторканності, його підозрюють у декларуванні недостовірної інформації. Однак для ухвалення рішення не вистачило голосів – «за» виступили лише 125 парламентарів. У зв'язку з цим раніше, в травні, Дунаєв пообіцяв співпрацювати зі слідством.

Провалив Дунаєв передвиборчу обіцянку домогтися призначення міністра з питань мирного врегулювання й відродження сходу України. В уряді зараз є посада міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб, її обіймає Вадим Черниш. Однак за призначення Черниша ані Дунаєв, ані його колеги з «Опозиційного блоку» не голосували.

Сергій ДунаєвНародний депутат України
Дунаєв обіцяє затвердити Національний план відродження ДонбасуСказано 26 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

У липні минулого року Дунаєв взявся за проблеми підприємства «Лисичанськвугілля» й заявив, що вживатиме заходів із погашення заборгованості із зарплати. «Наразі ми домовилися, що спільно з трудовим колективом вживатимемо всіх заходів для того, щоб борги були виплачені якомога швидше», – підкреслив він. Але станом на травень цього року в «Лисичанськвугілля» все ще є значна заборгованість із зарплати, а депутат не надіслав жодного запиту для вирішення цієї проблеми й обіцянку провалив.

Крім того, Дунаєв, як і його колеги з фракції, не розробив Державну програму підтримки національного виробника.

Нардепу потрібно ще виконати п'ять обіцянок. Перед виборами він обіцяв розробити Національний план примирення. Поки про це нічого не відомо. Досі «Опоблок» не зареєстрував обіцяних змін до Кримінального кодексу щодо відповідальності за розпалювання міжрегіональної ворожнечі.

Обіцяв Дунав перед виборами домогтися забезпечення державної підтримки сімей, які втратили майно, але поки також жодних ініціатив не вносив.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: