У КМДА облили зеленкою й побили депутата

Читать на русском
Сергія Гусовського в будівлі КМДА оточили близько 50 осіб спортивної зовнішності й облили його зеленкою.

У приміщенні Київської міської держадміністрації в четвер, 4 жовтня, активісти облили зеленкою депутата Сергія Гусовського.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє LB.ua.

Близько 50 молодих людей спортивної зовнішності зібралися перед адміністрацією вранці, оскільки на порядку денному Київради сьогодні розірвання договорів оренди із забудовниками. Жодних розпізнавальних знаків, символіки або гасел у присутніх не було.

Близько 10 ранку активісти увійшли в будівлю адміністрації. Всередині вони оточили депутата Гусовського й облили його зеленкою. Жодних вимог до депутата нападники не висували. Після інциденту група залишила приміщення, але залишилася на вулиці перед будівлею.

Після звернення до поліції нападників затримав підрозділ тактично-оперативного реагування. Присутні впізнали в нападниках учасників групи «Безпека життя», пов'язаної з колишнім радником міністра МВС Іллею Кивою.

Згодом прес-служба мера Києва Віталія Кличка повідомила, що Гусовського не лише облили зеленкою, а й побили.

«У нас сьогодні відбулася неприйнятна ситуація. Перед початком засідання побили депутата Київради Сергія Гусовського. Його облили зеленкою, збили з ніг і витягли на вулицю. Зараз депутат у лікарні. Також влаштували безлад на першому поверсі будівлі КМДА. Зараз поліція має розібратися з цією ситуацією. Ми звертаємося до керівництва правоохоронних органів: негайно виявити всіх винних у заворушеннях і побитті й притягнути їх до відповідальності. Ми запросили сюди керівника столичної поліції доповісти депутатам про дії правоохоронців у з'ясуванні всього, що відбулося. Такі провокації треба припиняти», – заявив Кличко.

Початок засідання Київради довелося відкласти.

Нагадаємо, у вівторок, 11 вересня, фракція «Об'єднання «Самопоміч» у Київській міськраді ухвалила рішення про припинення своєї діяльності та розпуск. У заяві, яку зачитав Гусовський, заззначається незгода з діями й рішеннями керівництва партії щодо оцінки діяльності фракції в Київраді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: