Кличко відкрив оновлений Сирецький парк

Читать на русском
Для активного відпочинку дорослих у парку є антивандальний спортивний майданчик із тренажерами і багатофункціональний майданчик для гри в волейбол і баскетбол, тенісні столи, окремі шахові зони.

Мер Києва Віталій Кличко відкрив оновлений Сирецький парк в Шевченківському районі столиці.

Про це повідомляє прес-служба, пише «Слово і Діло».

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко має намір створити новий парк на ТроєщиніСказано 8 грудня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

«Сьогодні (28 вересня, - ред.) ми відкриваємо оновлений Сирецький парк. Місцеві жителі знають, що ця зона відпочинку була в занедбаному стані. Тепер вона виглядає красиво, сучасно, і люди задоволені. У цьому році ми запланували оновити в столиці 10 парків і скверів», - сказав Кличко.

Незабаром, зазначив він, жителі мікрорайону Троєщина також матимуть свою сучасну зелену зону відпочинку вздовж проспекту Шухевича.

Площа Сирецького парку - 22 гектари. Капітальний ремонт поки зробили на 4,5 гектарах. У парку вимостили плиткою доріжки-ФЕМ, встановили 4 альтанки, сучасне LED-освітлення, нові лавки, урни для сміття, розбили новий газон і систему поливу. Працює тут пункт охорони і почали роботи з монтажу системи відеоспостереження. Буде в парку згодом і доступ до інтернету. Для швидкого і комфортного орієнтування в парку також встановили навігаційні вказівники та інформаційні тумби. Для дітей в Сирецькому парку встановили дві ігрові майданчики з сучасним покриттям, пісочницю. Один із майданчиків буде зручним для діток із інвалідністю.

Як мери українських міст займаються паркамиБагато парків цьогоріч мають з'явитися в Києві та Дніпрі. До речі, столичний мер Віталій Кличко лідер за обіцянками щодо парків.

Для активного відпочинку дорослих у парку є антивандальний спортивний майданчик із тренажерами і багатофункціональний майданчик для гри в волейбол і баскетбол, тенісні столи, окремі шахові зони. В оновленій зоні відпочинку з'явився і будиночок садівника, і додаткова громадська вбиральня, яка враховує потреби мам із дітьми та людей з інвалідністю. Планують відновити танцювальний майданчик і облаштувати галявину для медитацій. Уздовж парку по вулиці Парково-Сирецькій облаштований тротуар, а також кишені для паркування автомобілів, встановлено сучасне LED-освітлення. Вартість капітального ремонту парку - 31 млн гривень.

Всього, зазначив Кличко, в цьому році на оновлення парків і скверів столична влада виділила рекордну суму - понад 200 млн грн. Також мер Києва вручив сертифікат на набір паркових шахів дитячому шаховому клубу «Товариш». У клубі сьогодні займається 270 учнів. Серед вихованців клубу - одна чемпіонка Європи і два чемпіона України.

Раніше Кличко відкрив вулицю Леонтовича після капітального ремонту.

Також нагадаємо, стало відомо, хто буде ремонтувати Шулявський міст.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: