Порошенко закликав ЄС визнати Голодомор геноцидом

Читать на русском
Президент закликав країни ЄС і міжнародні організації наслідувати в цьому питанні приклад США.

Президент України Петро Порошенко закликав країни Європейського союзу визнати Голодомор актом геноциду українського народу.

Як пише «Слово і Діло», з таким зверненням він виступив під час зустрічі з міністром закордонних і європейських справ Словаччини Мирославом Лайчаком, йдеться в четвер, 4 жовтня, в повідомленні президента в Twitter.

«Закликаю країни ЄС і міжнародні організації наслідувати приклад США і визнати Голодомор актом геноциду українського народу», - сказав Порошенко.

Також в ході зустрічі сторони обмінялися думками з важливих питань двосторонніх відносин і міжнародного порядку денного. Зокрема, були розглянуті питання розширення співробітництва в сферах торгівлі та економіки, оборони, енергетичної безпеки і прикордонного співробітництва.

Нагадаємо, в цей же день повідомлялося, що Сенат США визнав Голодомор в Україні геноцидом. Раніше таке рішення прийняли в 12 штатах країни.

Як повідомлялося, виступаючи на Генасамблеї ООН президент Петро Порошенко закликав ООН прийняти декларацію про Голодомор в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: