Порошенко виступив в Раді: що пишуть в соцмережах

Читать на русском

Петро Порошенко виступив з посланням до Верховної Ради. Що про його промови думають в соцмережах, розбиралася Слово і Діло.
Слово і Діло

Президент України Петро Порошенко сьогодні виступив з посланням до Верховної Ради. В ході свого виступу глава держави традиційно говорив про безвізовий режим з Європейським союзом, російську агресію і автокефалії української церкви.

Згадував Порошенко також про «п'яту колону», зростанні популізму, депутатську недоторканність і знову вибачився за обіцянку швидко закінчити антитерористичну операцію. Як на промову президента відреагували в соціальних мережах – в огляді «Слова і Діла».

«Одна з найважливіших функцій президента – це формування цілей і озвучування перспективи, за викликами, які стоять перед державою на тому чи іншому історичному відрізку часу. Тобто, стратегія. У виступі Петра Порошенка було багато уваги приділено стратегічним орієнтирам – це те (масштаб розуміння ситуації), що якісно відрізняє Порошенко від інших політиків, що претендують сьогодні на президентський пост», – вважає політичний експерт Олеся Яхно.

«Переведу на зрозумілу мову виступ в Раді. 1) Вона вкрала майже весь газ і тому його залишки такі дорогі. Навіть в Роттердамі. 2) Зате в Україні скоро можна буде легально помолитися і попросити бога, щоб вистачало грошей оплачувати комуналку. 3) Я теж не ангел, допускаю помилки, але зафіксуйте в пам'яті, будь ласка, що я вибачився. 4) Бізнес повинен підвищити з/п персоналу, тому що подивіться: на дворі – економічне зростання. 5) Білборди представників окупантів розвішені на кожному стовпі, але ми не можемо їх прибрати. Адже у нас демократія ж! 6) На наших очах представники окупантів скуповують наші ЗМІ, але ми не можемо це зупинити. Демократія ж! 7) Ми не заробляємо на армії, повірте! Ось «справжній полковник», нагадаю, одного разу все продав мало не з солдатами. Громадяни, не голосуйте за нього! 8) Краще голосуйте за мене!» – написав Сергій Наумович.

«Схоже, що він хоче виглядати європейським політиком, але таким право-консервативного християнського спрямування (запит суспільства просто є такий) і може навіть трохи пропутінського типу (непомітно тільки). Цікаво, він сам то хоч вірить в те, що говорить? І, звичайно, було б цікавіше почути про виконання державою своїх соціальних зобов'язань, дотриманні прав людини, виконання реформ за 4 роки, відведених цій людині для керівництва країною. А то, що він сказав, і так вже чули в ефірах спеціально створених для таких промов телеканалів і в рекламі», – написав Олексій Мацука.

«Президент не став приховувати, що боїться втратити своє високе крісло. Тільки назвав це майже поетично «загрозою реваншу проросійських сил». Навіть не сумніваюся, що будь-якого реального суперника, який претендуватиме на перемогу у виборах, Порошенко і його оточення будуть таврувати «агентом Кремля», – вважає політичний експерт Микола Спиридонов.

«Порошенко заявив: більшість українців ще не відчули «покращення». Як не відчули? А війна? А тарифи в 10 разів зросли і знову підвищують? А долар по 29 гривень? А зростання цін в рази на продукти харчування, бензин, проїзд і ліки? А платна медицина? А підвищення пенсійного віку до 65 років?» – написав Дмитро Корнійчук.

Нагадаємо, Петро Порошенко підтримав ідею законопроекту про реєстрацію агентів впливу держави-агресора Росії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: