У США відреагували на часткове відкриття Керченського мосту

Читать на русском
В американському Держдепі обурені черговим порушенням міжнародного права збоку Росії при будівництві моста над Керченською протокою.

Сполучені Штати Америки засуджують будівництво і часткове відкриття моста через Керченську протоку між Російською Федерацією і окупованим Кримом, яке було здійснено без схвалення уряду України.

Про це на брифінгу заявила представник Державного департаменту США Хізер Нойєрт, повідомляє «Слово і Діло».

У Держдепі заявили, що Крим є частиною України, а будівництво моста РФ служить ще одним нагадуванням про триваюче порушення Росією міжнародного права.

«Міст являє собою не тільки спробу Росії закріпити незаконне захоплення і окупацію Криму, але також ускладнює навігацію, обмежуючи розміри судів, здатних проходити через Керченську протоку – єдиний шлях до територіальних вод України в Азовському морі. Ми закликаємо Росію не перешкоджати судноплавству», – йдеться в заяві Нойєрт.

Також вона нагадала, що США запровадили санкції щодо низки осіб і організацій, що беруть участь у цьому проекті. Ці та інші санкції, пов'язані з Кримом, залишаться в силі доти, доки Росія не поверне Україні контроль над півостровом.

«Ми знову підтверджуємо нашу прихильність суверенітету і територіальної цілісності України і нагадуємо, що міжнародне співтовариство висловило цю прихильність у резолюції Генеральної асамблеї ООН 68/262», – заявила Нойєрт.

Нагадаємо, в ЄС також засудили будівництво Керченського моста.

Раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін назвав відкриття Кримського моста «дорогою в нікуди».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: