Турчинов пояснив, у чому загроза Керченського мосту для України

Читать на русском
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов вважає Керченський міст, збудований Росією, серйозною загрозою безпеки України.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов вважає Керченський міст, збудований Росією, серйозною загрозою безпеки України.

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"
Турчинов запевняє, що у випадку невтручання РФ українська армія відновить контроль над Донбасом за кілька тижнівСказано 13 лютого 2018 р.Статус обіцянки: Архів

Про це він заявив у інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і Діло».

«Завдяки мосту (Керченському – ред.) тепер можна оперативно перекидати значні сили Сухопутних військ РФ до Криму з подальшим проведенням наступальних операцій на півдні України», – заявив Турчинов, зазначивши, що окупований Росією Крим максимально мілітаризований.

За його словами, РФ нарощує в Криму сили Чорноморського флоту, а розміщені в Криму ракетні комплекси можуть завдавати удару по позиціях у глибокому тилу, що, за словами Турчинова, представляє для України серйозну загрозу.

«Тепер для проведення військових операцій в Азовському морі вони можуть використовувати значну кількість десантних кораблів, а також кораблі класу «Буян-М», що мають на озброєнні крилаті ракети», – заявив Турчинов, додавши, що нарощування десантних можливостей ЗС РФ в Азовському морі дозволить здійснювати перекидання на українське узбережжя сили й засоби армій Південного військового округу.

«У результаті маємо потужну військову інфраструктуру вздовж всього українсько-російського кордону», – додав він.

Раніше Турчинов заявив, що Росія посилила військову присутність в Азовському морі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: