Порошенко привітав освітян із Днем учителя

Читать на русском
Президент напередодні Дня вчителя зустрівся з педагогами. Він привітав вчителів і відзначив їхню працю.

Президент Петро Порошенко 4 жовтня напередодні Дня вчителя зустрівся з освітянами.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляється на сторінці глави української держави в Facebook.

Порошенко не зміг виділити всі обіцяні кошти на перекваліфікацію вчителівПрезидент України Петро Порошенко не зміг дотримати свого слова й виділити в 2018 році 520 мільйонів гривень на підвищення кваліфікації вчителів, які навчатимуть першокласників Нової української школи.

«Радий сьогодні зустрітися з українськими освітянами напередодні професійного свята. Найщиріші привітання і вдячність усім українським освітянам за бездоганне виконання найвідповідальнішої місії – виховання молодого покоління», - заявив Порошенко.

Раніше «Слово і Діло» писало, що з нового навчального року в Україні набуває чинності реформа освіти, яку Верховна Рада схвалила ще восени минулого року. Над реформою Міністерство освіти та науки працювало два роки, був врахований досвід семи країн світу – Канади, Фінляндії, Польщі, Шотландії, Ірландії, Франції та Сінгапуру. Також уперше реформа підтримана значним фінансуванням, на неї передбачено 1 мільярд 869,8 мільйона гривень. Зокрема, 386,5 мільйонів гривень на підвищення кваліфікації вчителів і 998,7 мільйона гривень на забезпечення початкових класів навчальними засобами та мобільними меблями.

До 1 вересня підвищення кваліфікації пройшли 40,5 тисяч вчителів початкової школи.

Нагадаємо, інтерв'ю з Лілією Гриневич можна прочитати на нашому порталі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: