Європейський суд із прав людини прийняв позов Сенцова

Читать на русском
У поданій до ЄСПЛ скарзі Сенцов стверджує, що стосовно нього російською владою були застосовані  тортури.

Європейський суд із прав людини прийняв до розгляду позов незаконно засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова.

Про це в Telegram написав керівник міжнародної правозахисної групи «Агора» Павло Чиков, пише «Слово і Діло».

Обмін Сенцова на засуджених у США росіян. Про що свідчить поява такого плану та чи реально це?Російські ЗМІ пишуть, що влада РФ готова обміняти Сенцова на засуджених у США росіян Віктора Бута та Костянтина Ярошенка, а також Марію Бутіну. В Кремлі кажуть, що не в курсі такого плану, США мовчать. Чи можливий узагалі такий механізм?

«Ще одна суперновина. ЄСПЛ комунікував справу Олега Сенцова. Суд пов'язав його скаргу зі справою України проти Росії про анексію Криму», – зазначив він.

Як пише «Громадське», в поданій до ЄСПЛ скарзі Сенцов стверджує, що стосовно нього російською владою мало місце порушення статті 3 (заборона тортур) та статті 5 (право на свободу і безпеку) Конвенції про захист прав людини і основних свобод.

Раніше стало відомо, що стан здоров’я Сенцова постійно погіршується, в нього розвинулась гіпоксія. Бранець Кремля голодує 144-й день.

Нагадаємо, прес-секретарю глави РФ Дмитру Пєскову нічого не відомо про плани обміну засудженого в Росії за звинуваченням у тероризмі українського режисера Олега Сенцова на засуджених у США росіян Віктора Бута та Костянтина Ярошенка та Марію Бутіну, яка перебуває під вартою.

У Росії опублікували фото Сенцова, котрий потрапив до лікарніУправління федеральної служби виконання покарань РФ по Ямало-Ненецькому автономному окрузі опублікувало фото засудженого українського режисера Олега Сенцова.

Український режисер Олег Сенцов був затриманий російськими силовиками в Криму 11 травня 2014 року. Його звинуватили в підготовці терактів на півострові під час окупації Росією та зберіганні зброї й вибухівки.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років суворого режиму. Його етапували до колонії в місті Лабитнангі.

14 травня 2018 року Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх утримуваних Росією українських в'язнів. За ці майже три місяці він пережив декілька криз голодування, однак припинити протест відмовляється.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: