Верховна Рада запровадила військове вітання «Слава Україні!»

Читать на русском
При доопрацюванні до другого читання вирішили замінити слово товариш словами пан (пані) в статуті внутрішньої служби Збройних сил України та стройовому статуті ЗСУ.

Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому законопроект №9036, який передбачає запровадження військового вітання «Слава Україні» та відповідь «Героям Слава».

За проголосував 271 народний депутат. Про це повідомляє «Слово і Діло» в четвер, 4 жовтня.

У стройовому статуті ЗСУ передбачили вітання «Слава Україні» й відповідь «Героям слава».

Крім того, в статуті внутрішньої служби Збройних сил України впорядкували ритуал підняття державного прапора України. Відзначимо, згідно з чинним законодавством, при врученні бойового прапора особа вітає особовий склад з його отриманням, а військовослужбовці відповідають триразовим «Слава». Закон передбачає, що при врученні прапора особа вітає особовий склад словами «Слава Україні», а військовослужбовці відповідають «Героям слава».

При доопрацюванні до другого читання вирішили замінити слово «товариш» словами «пан (пані)» в статуті внутрішньої служби Збройних сил України та стройовому статуті ЗСУ.

Також запровадили зміни до закону про Нацполіцію, згідно з якими під час перебування поліцейських у строю на вітання керівника або старшого за спеціальним званням «Слава Україні» всі поліцейські, що перебувають у строю, відповідають «Героям слава». Те ж саме відбувається при прощанні.

Закон набуде чинності наст урного дня після офіційного опублікування.

Як повідомлялося раніше, на параді з нагоди 27-ї річниці Дня Незалежності України військові вперше використовували нове вітання українських Збройних сил «Слава Україні! – Героям слава!».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: