План роботи Ради на тиждень: привітання «Слава Україні» та закони про мову

Читать на русском
Верховна Рада на поточному тижні має намір ввести військове вітання «Слава Україні» і розглянути в першому читанні чотири проекти законів про мову.

Верховна Рада на поточному тижні має намір ввести військове вітання «Слава Україні» і розглянути в першому читанні чотири проекти законів про мову.

Про це свідчить порядок денний парламенту на 2-5 жовтня, опублікована на сайті ВРУ, передає «Слово і Діло».

Погоджувальна рада: за що фракції та групи готові голосувати 4-7 вересняНа першому пленарному тижні дев’ятої сесії Рада розгляне євроінтеграційні закони, блок питань національної безпеки, ратифікації та закон про бізнес-омбудсмена.

У вівторок 2 жовтня депутати почнуть свою роботу з кількох соціальних питань у другому читанні, а далі - замінять процедуру екстрадиції затриманих в Україні. Повторно з пропозиціями президента заплановано розглянути законопроект про приватну детективну діяльність. На розгляді в першому читанні стоїть законопроект про штрафи за буллінг у школах.

Далі - постанови про перейменування сіл Івано-Франківської, Черкаської, Київської областей. Народні обранці мають намір врегулювати порядок сплати податків із ювелірних виробів. Також на розгляді - проекти постанов про зміну в адміністративно-територіальному устрої, зміну і встановлення меж районів у Донецькій, Луганській і Полтавській областей.

Традиційно в середу, 3 жовтня - день ратифікацій. Цього разу мають намір проголосувати за ратифікацію угоди івз Катаром про сприяння та взаємний захист інвестицій і внести зміни до угоди з Туреччиною про подвійне оподаткування та запобігання податковим ухиленням. У плані роботи - законопроект про ратифікацію фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком.

Для включення до порядку денного та прийняття рішення - проект звернення українського парламенту про засудження спроб зняти обмежувальні заходи щодо постійної делегації Російської Федерації в Парламентській асамблеї Ради Європи. Повторно з пропозиціями президента планують розглянути законопроекти про заміну довічного позбавлення волі більш м'яким покаранням, а також про право засуджених на відбування покарання за місцем проживання до засудження або за місцем постійного проживання близьких родичів.

Далі на розгляді - проекти постанов про рекомендації парламентських слухань та кілька законопроектів в першому читанні. У другій половині дня депутати працюватимуть у комітетах, фракціях і групах.

У четвер 4 жовтня заплановано розглянути в другому читанні законопроект про введення військового вітання «Слава Україні!». Також - розгляд чотирьох проектів законів про мову. Буде можливість включити до порядку денного сесії і направити на висновок до Конституційного суду проекти перейменування Дніпропетровської та Кіровоградської області.

У плані роботи - ратифікація угоди з США для застосування положень закону США «Про податкові вимоги до іноземних рахунків» (FATCA) і зміна в законодавства в зв'язку з цим. Крім того, народні обранці мають намір призначити деяких депутатів до парламентських комітетів. На розгляді - чотири урядових законопроекти, які стосуються комітету з промислової політики і підприємства; ще кілька - про поводження з радіоактивними відходами, а також побутовими відходами.

У другому читанні заплановано розгляд законопроекту про заснування бізнес-омбудсмена і про діяльність Державного бюро розслідувань.

У п'ятницю, 5 жовтня традиційно відбудеться Година запитань до уряду і зачитають депутатські запити.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: