«Нафтогаз» відзвітував про готовність до опалювального сезону

Читать на русском
Нафтогаз України підготовлений до початку опалювального сезону й готовий забезпечити країну газом.

«Нафтогаз України» підготовлений до початку опалювального сезону й готовий забезпечити країну газом.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив перший заступник голови правління «Нафтогазу» Сергій Перелома на селекторній нараді з регіонами щодо готовності до опалювального сезону 2018/2019, передає агентство «Інтерфакс-Україна».

Новий опалювальний сезон в Україні. Чи буде тепло та в чому ризик?У НАК Нафтогаз повідомили, що запасів газу достатньо для проведення опалювального сезону. Більше про ситуацію знають експерти.

За його словами, на сьогодні в підземних газових сховищах є 16,3 млрд куб. м природного газу.

«У разі якихось аномальних холодів у опалювальному сезоні маємо можливості постійно збільшувати імпорт для того, щоб підтримувати необхідну кількість газу й тиску в системі», – додав він.

Нагадаємо, що напередодні Кабінет міністрів України ухвалив рішення про початок опалювального сезону в країні з 15 жовтня.

При цьому жителі Києва перебувають без централізованих поставок гарячої води вже кілька місяців. Це пов'язано з процесом передачі цілісного енергетичного комплексу Києва від приватної компанії «Київенерго» олігарха Ріната Ахметова комунальному підприємству «Київтеплоенерго».

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман закликав керівництво «Нафтогазу» не затягувати з вирішенням проблеми газопостачання та забезпеченням гарячою водою столиці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: