Гройсман прокоментував чутки про зрив опалювального сезону

Читать на русском
Гройсман заявив, що опалювальний сезон розпочнеться вчасно та без проблем і закликав можновладців не лякати людей різноманітними заявами.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що опалювальний сезон розпочнеться вчасно та без проблем і закликав можновладців не лякати людей різноманітними заявами.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

Опалювальний сезон: як заощадити на оплаті за тепло, якщо батареї в будинку холодніКоли в приміщенні менш ніж 12 градусів тепла, споживач може взагалі не оплачувати послугу. Але спочатку потрібно скласти акт-претензію. Як це зробити, дізнавались аналітики Слова і Діла.

Перед цим нардеп від фракції «Самопомочі» Альона Бабак запитала в нього, коли буде сформована ціна на газ, адже досі котельні не мають контрактів на постачання газу, що може стати причиною зриву опалювального сезону. Очільник Кабміну відповів, що наразі не бачить із цим проблем.

«Знаєте, я щороку чую, що не розпочнеться опалювальний сезон. Забудьте про це й не лякайте людей!», – заявив він.

Гройсман зазначив, що він кілька років був міським головою,і тому як ніхто знає, що за своєчасний початок опалювального сезону несе відповідальність місцева влада. Щодо ціни на газ, то прем'єр додав, що уряд веде складні дискусії з міжнародними партнерами.

«У нас є зобов'язання щодо зростання ціни на газ і ми працюємо над пошуком оптимальних рішень», – сказав він.

Гройсман зауважив, що наразі у сховищах є запаси газу, все гаразд з електроенергією, тому затримки зі стартом опалювального сезону не прогнозуються.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: