Зведення ООС: бойовики 9 разів порушили режим припинення вогню, є жертви

Читать на русском
Вогневі нальоти із застосуванням мінометів 82-го калібру ворог здійснив по оборонцях Кримського та Оріхового.

Впродовж четверга, з 7 по 18 годину, російські окупаційні війська 9 разів порушили режим припинення вогню, внаслідок чого двох українських військових було поранено.

Про це йдеться у зведенні прес-центру операції Об’єднаних сил, пише «Слово і Діло».

Карта ООС: ситуація на сході України на 4 жовтняСитуація на сході країни станом на 4 жовтня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Як повідомляють у штабі ОС, бойовики, серед іншого, тричі вели обстріли з озброєння, забороненого мінськими угодами.

«Вдень ворог відкривав прицільний вогонь по позиціях Об'єднаних сил в районі населених пунктів Кримське, Оріхове, Луганське, Шуми, Південне, Красногорівка, Мар'їнка та Павлопіль», - зазначили у прес-центрі.

Там додали, що опорні пункти наших військ поблизу Шумів та Південного були обстріляні зі стрілецької зброї, біля Красногорівки, Мар'їнки та Павлополя – стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів, у районі Кримського та Луганського противник також застосував станкові гранатомети.

Вогневі нальоти із застосуванням мінометів 82-го калібру ворог здійснив по оборонцях Кримського та Оріхового, а позиції поблизу Луганського були обстріляні з мінометів калібру 120 мм.

У зведенні вказується, що в разі загрози життю військовослужбовців командири приймали рішення на здійснення вогневого впливу на противника, тим самим змушуючи припинити обстріл.

«У ході бойових дій двоє військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення. Ситуація в районі проведення операції залишається під контролем ОС», - додали у прес-центрі.

Нагадаємо, Порошенко підписав закон про особливий статус Донбасу до 31 грудня 2019 року.

Сьогодні Верховна Рада України продовжила дію закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей. Норма закону про особливий статус Донбасу почне діяти після того, як Росія виведе з території України всі незаконні збройні формування та військову техніку.

У відповідь три країни G7 привітали продовження особливого статусу Донбасу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: