В ОАЕ збудують першу лінію Hyperloop

Читать на русском
Компанія Hyperloop TT, яка розробляє надшвидкий транспорт нового покоління, збудує першу трасу в Абу-Дабі.

Компанія Hyperloop Transportation Technologies (Hyperloop TT), яка розробляє надшвидкий транспорт нового покоління, збудує першу трасу в Абу-Дабі з метою її експлуатації в 2020 році.

Як пише «Слово і Діло», про це заявили на сайті компанії, передає СNBC .

Омелян назвав терміни запуску тестового майданчика HyperloopТестову площадку українського варіанту надшвидкісного потягу Hyperloop можливо буде запустити вже в 2019 році.

Компанія підписала угоду з Aldar Properties PJSC, розробником гоночної траси Формули-1, для будівництва Hyperloop-системи. Система буде розташована поруч з місцем проведення виставки Expo 2020 і з'єднає її з міжнародним аеропортом Аль Мактум, на кордоні Абу-Дабі і Дубайських еміратів.

«Ця угода створює основу для першої комерційної системи Hyperloop в світі тут, в Еміратах, з метою підключення Абу-Дабі до Аль-Айн, Дубай і Ер-Ріяд, Саудівська Аравія» - заявив в прес-релізі голова Hyperloop TT Бібоп Греста.

Hyperloop TT планує будівництво 10-кілометрової лінії в декілька етапів. «Ми сподіваємося, що перша секція буде працювати вчасно на Expo 2020», - заявили в компанії.

HyperloopTT Announces Commercial Hyperloop System in UAEHyperloopTT

Expo 2020 - великий фестиваль, який проводиться в Дубаї, очікується, що він приверне мільйони відвідувачів в період свого відкриття з 20 жовтня 2020 року. Він триватиме до 10 квітня 2021 року.

Система Hyperloop - вакуумних надшвидкісних поїздів, була придумана в 2013 році Ілоном Маском. Потяги створені для переміщення твердих вантажів і людей на швидкості до 1220 км/ч.

Раніше Маск розповів про «божевільну» швидкість для Hyperloop.

Відзначимо, Hyperloop планує перевозити вантажі з 2019 року, а пасажирів - з 2 021-го. Для цього потрібно вирішити технічні та логістичні проблеми.

Маск розраховує, що новий вид транспорту буде використовуватися між містами, які перебувають на відстані менше 1600 км один від одного, тому що для більш тривалих подорожей краще підійдуть надзвукові літаки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: