Приватизація в Україні: кого першим виставлять на продаж

Читать на русском
Першим на продаж можуть виставити Центренерго. Інші підприємства, які будуть продаватися вже згідно з новим законом, будуть розбивати на кілька груп.

В Україні першим на продаж можуть виставити «Центренерго».

Як пише «Слово і Діло», про це «РБК-Україна» заявив в. о. голови Фонду держмайна Віталій Трубаров.

Приватизація-2018: що є ключовим для іноземних інвесторів?Фонд державного майна України виключив зі списку на приватизацію в 2018 році контрольні пакети ряду ТЕЦ, обленерго та деякі підприємства. Які шанси, що в ході приватизації з’являться іноземні інвестори, міркували експерти.

«Думаю, що «Центренерго» буде першим реалізований. Принаймні ми на це розраховуємо. Радник – польська філія компанії Ernst&Young, що активно працює над цим. У Польщі зараз вже проводяться перші road show із залученням потенційних інвесторів», – розповів він.

За словами Трубарова, інші підприємства, які продаватимуться вже за новим законом, розбиватимуть на кілька груп і відбиратимуть радників за групами. Крім того, кожному раднику необхідно буде від трьох до чотирьох місяців фактичної роботи. В підсумку, якщо скласти таймінг усіх цих процесів, виходить кінець осені, заявив Трубаров.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство економічного розвитку і торгівлі України планує розпочати велику приватизацію державних підприємств із продажу «Центренерго».

Також Фонд держмайна змінив приватизаційний список-2018.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: