Зведення штабу ООС 3 жовтня: 34 обстріли, один боєць загинув, двоє поранених

Читать на русском
У штабі також додали, що в результаті обстрілу один український військовослужбовець загинув, двоє були поранені. За даними розвідки, протягом доби троє бойовиків були знищені і троє поранені.

За минулу добу, 2 жовтня, в районі проведення операції Об'єднаних сил терористи 34 рази обстріляли позиції українських військових, вісім разів застосувавши заборонене озброєння.

Як повідомляє прес-центр ООС, бойовики вели вогонь з мінометів калібру 120 і 82 мм, озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, пише «Слово і Діло».

Карта ООС: ситуація на сході України на 2 жовтняСитуація на сході країни станом на 2 жовтня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли були зафіксовані в районі населених пунктів Станиця Луганська, Кримське, Новотошківське, Орехово, Катеринівка, Новозванівка, Луганське, Верхньоторецьке, Авдіївка, Красногорівка, Новотроїцьке, Богданівка, Старогнатівка, Чермалик, Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське і Широкино.

Поблизу Орехово окупанти бойовики вели вогонь з мінометів калібру 120 і 82 мм. Українські позиції біля Кримського були обстріляні з мінометів 82 мм калібру. Неподалік Новотошківського, Луганського, Старогнатівки і Лебединського терористи також застосували міномети. У районі Луганського і Гнутового бойовики вели вогонь із озброєння бойових машин піхоти.

У штабі також додали, що в результаті обстрілу один український військовослужбовець загинув, двоє були поранені. За даними розвідки, протягом доби троє бойовиків були знищені і троє поранені.

З початку доби позиції Об'єднаних сил два рази потрапили під обстріл терористів. Зокрема, в районі Кримського бойовики обстріляли українських військових із мінометів 120 мм калібру. Позиції поблизу Водяного були обстріляні з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Втрат серед українських військових немає.

Раніше в Кабміні презентували модель проведення миротворчої місії ООН на Донбасі.

Також нагадаємо, що в Раді закликали продовжити дію закону про особливий статус Донбасу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: