Карта ООС: ситуація на сході України на 2 жовтня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 2 жовтня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли

Протягом минулої доби в районі відсічі та стримування збройної агресії Росії на Донбасі, Українські військові продовжували фіксувати порушення режиму тиші з боку російсько-окупаційних військ.

Загалом протягом 1 жовтня з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 21 прицільний обстріл оборонних позицій підрозділів Об’єднаних сил та один обстріл цивільної інфраструктури населеного пункту на лінії розмежування.

Захисники України адекватно придушували ворожу активність, не порушуючи Мінських угод. За даними розвідки Об’єднаних сил, минулої доби 4 бойовиків російсько-окупаційних військ знищено та 6 окупантів поранено.

Бойових втрат серед Українських захисників немає.

Напрямки:

На луганському напрямку ворог здійснив 6 прицільних обстрілів оборонних позицій Об’єднаних сил

Зокрема, двічі окупанти випустили по декілька мін калібру 82 мм по захисникам Луганського. З гранатометів та іншого піхотного озброєння російсько-окупаційні війська вели провокаційні обстріли поблизу Кримського, Новозванівки, Зайцевого, Луганського, Золотого.

Підрозділи Об’єднаних сил адекватним вогнем у відповідь із штатного піхотного озброєння примушували ворога до дотримання режиму тиші.

На донецькому напрямку російсько-окупаційні війська здійснили 15 збройних провокацій

Переважну більшість обстрілів окупанти вели з гранатометів та іншого піхотного озброєння. Провокаційні обстріли зафіксовано в районі н.п. Новотроїцьке, Водяне, Новомихайлівка, Піски, Гнутове, Старогнатівка, Широкине, Красногорівка, Лебединське.

Окрім цього, з 17:40 до близько 23:00 з боку окупованого села Ужівка противник вів обстріл з мінометів калібрів 120 та 82 мм, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по оборонцях Водяного, що на приморській ділянці нашої оборони.

Приблизно в цей час, з 17:40 до 19:25 зафіксовано обстріл російсько-терористичними військами цивільної інфраструктури Водяного. З боку окупованого села Азов ворог здійснив по житловому сектору населеного пункту 31 постріл з артилерії калібру 122 мм, випустив 13 мін калібру 120 мм, ще три – 82-го калібру.

Наслідки чергового злочину на лінії розмежування з боку російських окупантів уточнюються представниками Української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) спільно зі Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ.

Ситуація на лінії фронту сьогодні, 2 жовтня

З початку цієї доби станом на 12:00 зафіксовано 6 прицільних ворожих обстрілів.

На Луганському напрямку російсько-окупаційні війська застосували гранатомети та великокаліберні кулемети поблизу Кримського та Оріхового, озброєння БМП по оборонцям Луганського. Захисники Новотошківського зафіксували ворожий мінометний обстріл, де окупанти випустили 6 мін калібру 82 мм.

На Донецькому напрямку ворог вів провокаційні обстріли з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї в бік оборонців Лебединського та Водяного.

Бойових втрат з початку поточної доби серед наших військовослужбовців немає.

Обстановка на лінії фронту є контрольованою нашими Українськими військовими зі складу Об’єднаних сил.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: