Гройсман відповів Естонії на вимоги щодо офшорів

Читать на русском
Естонія вимагає від України видалити її зі списку офшорів. Своєю чергою Україна заперечує, що додавала цю країну до переліку офшорних територій.

Україна не включала Естонію до переліку офшорних територій, вона лише була включена в перелік країн, у яких ставка нерозподіленого прибутку становить 0%.

Як інформує «Слово і Діло», про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час телефонної розмови з прем'єр-міністром Естонії Юрі Ратасом, повідомляється на офіційному сайті Кабміну.

Офшорні зони: які країни, крім Латвії та Естонії, Україна внесла до списку підозрілихКрім Естоніїта Латвії, до списку держав, операції з резидентами яких контролюються з метою трансфертного ціноутворення, український уряд вніс ще 18 країн.

За його словами, це може використовуватися резидентами України для розмиття податкової бази і ухилення від сплати податку на прибуток в Україні.

«Естонська сторона була також поінформована, що НБУ не приймав ніяких рішень про включення Естонії в список офшорних територій», - сказав Гройсман.

Прем'єр зазначив, що дія зазначеного переліку поширюється винятково на резидентів України, які подають звіт про контрольовані операції в податкові органи України, а ДФС відповідно до поданих звітів визначає ризиковані операції, що підлягають додатковому контролю, за системою виявлення ризиків, як це діє в усьому світі .

Також повідомляється, що з метою уникнення можливого непорозуміння в проведенні розрахунків господарюючих суб'єктів 24 січня НБУ направив в українські банківські установи директивний лист з роз'ясненням про відсутність законодавчих підстав застосовувати поглиблений аналіз естонських компаній.

Нагадаємо, в Естонії вважають, що країна опинилася в українському списку офшорних держав помилково.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: