Росія готує масштабні військові навчання в Криму

Читать на русском
У навчанні візьмуть участь понад 1 тияча військовослужбовців і будуть задіяні понад 50 літаків дальньої, оперативно-тактичної, штурмової авіації.

Росія готується провести в Криму масштабні військові навчання.

Про це журналістам повідомив начальник прес-служби Південного військового округу Росії Вадим Астаф'єв, передає «Слово і Діло» з посиланням на ТАСС.

«У спільному навчанні візьмуть участь понад 1 тисяча військовослужбовців і будуть задіяні понад 50 літаків дальньої, оперативно-тактичної, штурмової авіації, в тому числі літак дальнього радіолокаційного виявлення та управління А-50, надзвуковий ракетоносець-бомбардувальник Ту-22М3, а також близько 10 кораблів Чорноморського флоту РФ», – зазначив Астаф'єв.

Він додав, що на першому етапі ескадрильї оперативно-тактичної авіації перебазовуються з Ростовської області до анексованого Криму, де протягом тижня їм потрібно буде проводити навчання з дивізією ППО та кораблями Чорноморського флоту РФ.

«Льотчикам належить вразити щити-мішені, встановлені в морі, й реальні крилаті ракети берегових ракетних комплексів Чорноморського флоту. Крім того, льотний склад авіаційного з'єднання в межах вчення відпрацює складний елемент дозаправки в повітрі й проведе повітряний бій з авіаційним угрупованням умовного противника чисельністю до 30 літаків», – додав Астаф'єв.

Раніше на військовому полігоні Збройних сил України відбулися випробування нового українського зброї та військової техніки.

Також нагадаємо, 17 вересня в Естонії стартували навчання НАТО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: