Перекази в Україну в другому кварталі зросли на чверть

Читать на русском
Обсяг приватних грошових переказів в Україну у другому кварталі 2018 року зріс на 24% в порівнянні з відповідним періодом минулого року.

Обсяг приватних переказів в Україну з-за кордону у другому кварталі 2018 року склав 2,819 млрд доларів. Це на 24% більше, ніж за аналогічний період минулого року - 2,262 млрд доларів.

Як пише «Слово і Діло», про це в понеділок, 1 жовтня, повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані квартальної статистики НБУ.

Скільки людей живуть на грошовi перекази родичів, що працюють за кордономВсього в світі близько 250 мільйонів міжнародних мігрантів, з них 200 млн – трудових. Сімейні грошові перекази підтримують кожного сьомого жителя Землі.

Як наголошується в публікації, обсяг приватних переказів у другому кварталі в Україну становить 9,1% від ВВП країни.

Найбільше переказів надійшло в Україну з Польщі - 890 млн доларів. Далі йдуть Росія (346 млн доларів), США (213 млн доларів) і Чеська Республіка (210 млн доларів).

Раніше Національний банк України спростив правила переказу грошей з-за кордону.

Також в НБУ спрогнозували, скільки заробітчани перекажуть в Україну.

Нагадаємо, Національний банк України планує вперше врегулювати питання забезпечення належного рівня кіберзахисту та інформаційної безпеки в сфері переказу коштів.

Також НБУ розробив рекомендації щодо подання документів для погодження умов та порядку діяльності в країні міжнародної платіжної системи, платіжною організацією якої є нерезидент.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: