Скільки людей живуть на грошовi перекази родичів, що працюють за кордоном

Читать на русском
Всього в світі близько 250 мільйонів міжнародних мігрантів, з них 200 млн – трудових.  Сімейні грошові перекази підтримують кожного сьомого жителя Землі.

За даними ООН, у світі 800 мільйонів людей живуть за рахунок грошових переказів, одержуваних від родичів, що поїхали на заробітки в інші країни.

Про це інформує ООН, передає Слово і Діло.

Всього в світі близько 250 мільйонів міжнародних мігрантів, з них 200 млн - трудових.

За даними ООН, сімейні грошові перекази підтримують кожного сьомого жителя Землі.

Згідно підрахунків, близько 75% грошей, висланих трудовими мігрантами своїм близьким, йдуть на їжу, медикаменти та оплату житла і навчання дітей.

«Очікується, що в період з 2015 до 2030 року трудові мігранти відправлять додому 6,5 трильйона доларів. В середньому більшість трудящих-мігрантів посилають додому по 200-300 доларів кілька разів на рік», - йдеться у звіті організації.

Трудові мігранти – не проблема, а найбільший актив УкраїниЗаробітчани, які працюють в Європі, коли повернуться додому, сформують середній клас. У них вже є щеплення від популізму й вони точно знають, якою має стати Україна.

В НБУ очікують, що обсяг грошових переказів від українських заробітчан з-за кордону в Україну в цьому році буде більше ніж 9 млрд. доларів США.

Нагадаємо, Національний банк України відзначає ризик посилення в найближчі роки міграційних процесів, в тому числі трудової міграції з України.

Відзначається, що крім Польщі, українці найчастіше виїжджають на заробітки в Росію, Італію та Чехію.

У той же час міграція в Росію останнім часом зменшилася, в тому числі через ускладнення міждержавних відносин.

Раніше повідомлялося, що українці за 2017 рік перевели з Польщі 100 мільярдів гривень.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: