Зведення штабу ООС 2 жовтня: 21 обстріл, втрат немає

Читать на русском
За добу 1 жовтня в районі проведення операції Об'єднаних сил терористи 21 раз обстріляли позиції українських військових, чотири рази застосувавши заборонене озброєння.

За добу 1 жовтня в районі проведення операції Об'єднаних сил терористи 21 раз обстріляли позиції українських військових, чотири рази застосувавши заборонене озброєння.

Карта ООС: ситуація на сході України на 1 жовтняСитуація на сході країни станом на 1 жовтня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Як повідомляє прес-центр ООС, обстріли були зафіксовані в районах населених пунктів Кримське, Золоте, Новозванівка, Луганське, Зайцеве, Піски, Красногорівка, Новомихайлівка, Новотроїцьке, Старогнатівка, Гнутове, Водяне, Лебединське і Широкино, пише «Слово і Діло».

Бойовики вели вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Позиції Об'єднаних сил в районі населеного пункту Водяне були обстріляні з 82 мм і 120 мм мінометів. Поблизу Луганського терористи застосували озброєння бойових машин піхоти і 82 мм міномети. У штабі також додали, що в результаті обстрілу втрат серед українських військовослужбовців немає. За даними розвідки, чотири бойовики були знищені і шість отримали поранення.

Минулим вечером терористи здійснили вогневий наліт на населений пункт Водяне, завдавши удари із артилерії 122 мм калібру, а також 82 мм і 120 мм мінометів. Наслідки обстрілу уточнюються.

З початку поточної доби противник Об'єднаних сил біля Водяного Лебединського і Кримського тричі були обстріляні з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї та гранатометів. Втрат серед особового складу Об'єднаних сил немає.

Раніше в Раді закликали продовжити дію закону про особливий статус Донбасу.

Також нагадаємо, що за інформацією ОБСЄ, від бойових дій на Донбасі постраждали 23 дитини.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: