Крисін не поїхав на етап до виправної колонії

Читать на русском
Крисін, засуджений за смертельний напад на журналіста В'ячеслава Веремія, не відправився етапом до Торецької колонії.

Юрій Крисін, засуджений за смертельний напад на журналіста В'ячеслава Веремія до 5 років позбавлення волі Апеляційним судом Києва, не відправився етапом до Торецької колонії в п'ятницю, 28 вересня.

Про це виданню Insider повідомила прокурор Управління спецрозслідувань Юлія Малашич, пише «Слово і Діло».

Від убивства до «хуліганства»: оцінка скандального вироку в справі ВереміяШевченківський суд Києва визнав, що дії фігуранта справи про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія підпадають під статтю хуліганство. Правову оцінку надали експерти.

За її словами, в четвер, 27 вересня, Крисін був знятий з етапу нібито через високу температуру.

Водночас Малашич вказує, що за законом, у разі поганого самопочуття засуджений не знімається з етапу, а має їхати в супроводі медичного працівника.

Зараз Крисін перебуває в Лук'янівському СІЗО Києва.

Він перебуває там у зв'язку з тим, що Дарницький суд із березня розглядає іншу справу, де фігурантом є Крисін, – про викрадення та катування людини в січні 2014 року, а також напад із вибухівкою на барикади в лютому 2014 року. Раніше у вересні прокурор Малашич не стала клопотати про продовження запобіжного заходу – тримання під вартою в СІЗО – в справі викрадення, оскільки набув чинності обвинувальний вирок у справі загибелі Веремія, за яким Крисіну призначили позбавлення волі.

У п'ятницю, 28 вересня, він мав виїхати етапом до призначеної йому для відбування покарання виправної установи в Торецьку Донецької області.

У середу, 26 вересня, захист Крисіна подав клопотання про те, щоб залишити його в СІЗО, і не переводити до колонії, незважаючи на відсутність ухвали про запобіжний захід. Проте Дарницький суд відхилив це клопотання.

Наступного дня, 27 вересня, Крисіна, за словами Малашич, зняли з етапу всупереч закону.

Раніше під час розгляду справи в Дарницькому суді, коли Крисін перебував у СІЗО, траплялися випадки, коли Крисін відмовлявся виходити з камери, щоб узяти участь у засіданні, а адміністрація закладу не реагувала на це належним чином.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: