Суд продовжив арешт полковнику Без'язикову

Читать на русском
Шевченківський суд Києва в понеділок, 1 жовтня, продовжив на два місяці перебування під вартою полковнику Збройних сил України Івану Без'язикову.

Шевченківський суд Києва в понеділок, 1 жовтня, продовжив на два місяці перебування під вартою полковнику Збройних сил України Івану Без'язикову.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Судовий репортер. Арешт продовжено до 29 листопада.

Суд взяв до уваги доводи прокурора про тяжкість звинувачення, ризики, переконливість доказів і зазначив, що обставини не змінилися, а тяжкість можливого покарання зумовлює ризик переховування Без'язикова від суду.

Свідки судом ще не допитані. Серед них є особи, особисто знайомі з обвинуваченим, які перебували з ним у службових відносинах.

Прокурор Олег Пересада заявив, що утримання під вартою без можливості виходу під заставу є адекватним запобіжним заходом і таким, що повною мірою забезпечить належну поведінку обвинуваченого. За його словами, докази у справі свідчать, що полковник не хотів повертатися на підконтрольну Україні територію, а навпаки намагався вивезти свою сім'ю в ДНР. Захист Без'язикова це заперечує.

Нагадаємо, влітку 2016 року Без'язикова звільнили з полону сепаратистів, у якому він перебував два роки. Через кілька місяців полковника затримали за підозрою в роботі на ДНР.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: