З жовтня водії повинні вмикати фари і вдень

Читать на русском
27 вересня в Україні набули чинності нові правила паркування автомобілів. Цим питанням займатимуться спеціальні інспектори.

В Україні водіям з 1 жовтня на заміських дорогах необхідно включати денні ходові вогні або ближнє світло фар.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУ Нацполіції Київської області, передає Слово і Діло.

Відповідно до пункту 9.8 Правил дорожнього руху, з 1 жовтня по 1 травня це положення є обов'язковим для виконання і покликане підвищити безпеку дорожнього руху на затемнених ділянках дороги як у світлий час доби, так і в темний.

«Саме в зазначений період у зв'язку зі скороченням світлового дня і погодними умовами виникає необхідність у підвищенні видимості автомобіля для пішоходів та інших учасників руху», - йдеться в повідомленні.

За недотримання цього правила дорожнього руху водій буде зобов'язаний заплатити штраф - 425 грн.

Нагадаємо, 27 вересня в Україні набули чинності нові правила паркування автомобілів. Цим питанням займатимуться спеціальні інспектори.

Закон покликаний ліквідувати стихійну парковку. Серед нововведень фотофіксація порушень та безконтактні штрафи.

Зокрема, закон передбачає запровадження фото-, відеофіксації правопорушень - порушень правил зупинки, стоянки та паркування транспорту, зокрема, несплату вартості послуг з паркування або паркування на місцях для інвалідів особами, що не мають такого права. Обов’язковою є наявність не менше двох зображень транспортного засобу, отриманих з різних або протилежних ракурсів.

Нагадаємо, два роки тому мер Києва Віталій Кличко повідомив, що восени до парламенту повторно буде внесений проект закону, який вирішить проблеми з паркуванням.

Раніше «Слово і Діло» писало чи допоможуть перехоплювальні парковки в Києві вирішити проблему столичних заторів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: