У Києві зміняться правила використання паркувальних талонів

Читать на русском
Відтепер на талоні з'явилося поле для обов'язкового заповнення автомобільного номера, й кожен талон буде закріплений лише за однією машиною.

У Києві з 1 жовтня зміняться правила використання місячних паркувальних талонів, квартальних абонементів, а також їх зовнішній вигляд.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив заступник голови КМДА Дмитро Давтян, пише «Слово і Діло».

Нові правила паркування: що змінюється та з чим виникнуть проблеми27 вересня набуває чинності закон про реформу в сфері паркування автомобілів. Закон передбачає всі випадки паркування, які перешкоджають руху.

Відтепер на талоні з'явилося поле для обов'язкового заповнення автомобільного номера, й кожен талон буде закріплений лише за однією машиною.

Абонемент на місяць на всіх зонах коштує 630 грн, у другій і третій зоні – 441 грн, у третій зоні – 315 грн, на квартал – 1465 грн із можливістю користуватися будь-яким паркувальним майданчиком підприємства. Кожен талон на паркування захищений голограмою та унікальним ідентифікаційним номером, а дизайн змінюватиметься щомісяця.

Давтян відзначив, що придбаний талон потрібно покласти на панель під лобове скло або скористатися утримувачем і закріпити на дзеркалі заднього виду.

Нагадаємо, 27 вересня в Україні набув чинності закон №2262-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів». Закон передбачає нові правила покарання водіїв, які не оплачують парковку або залишають машину у заборонених місцях. Якщо машина більш ніж 10 хвилин перебуває на парковці, а водій не оплатив це й порушення зняли на фото або відео, передбачається покарання. Квитанцію про штраф можуть залишити на лобовому склі, а якщо фіксація сталася в автоматичному режимі – надіслати рекомендованим листом із повідомленням про вручення.

Раніше стало відомо, скільки доведеться заплатити за неправильну парковку авто.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: