Помер відомий український дипломат

Читать на русском
Надзвичайний і повноважний посол України, колишній перший заступник міністра закордонних справ України Микола Макаревич помер 28 вересня на 78-му році життя.

Надзвичайний і повноважний посол України, колишній перший заступник міністра закордонних справ України Микола Макаревич помер 28 вересня на 78-му році життя.

Про це повідомляє Українська асоціація зовнішньої політики в Facebook, пише «Слово і Діло».

Чи підуть США на розрив дипломатичних відносин із Росією?США можуть розірвати торгівлю та дипвідносини з Росією, якщо країна протягом 90 днів не піде на позбавлення хімічної та біологічної зброї. Про загострення відносин між країнами говорили експерти.

Макаревич присвятив майже 50 років життя роботі на дипломатичній ниві.

Відзначається, що після здобуття Україною незалежності в 1991 році Макаревич особисто координував критично важливу роботу щодо забезпечення визнання незалежної України іноземними державами і в першу чергу - країнами «Великої сімки» та доклав значних зусиль у реалізації рішення про відмову України від ядерного арсеналу.

Микола Макаревич народився 28 жовтня 1940 року в селі Кам'яно-Товкач в Житомирській області. Закінчив у 1958 році Київський індустріальний технікум. А в 1966 році - Київський державний університет імені Тараса Шевченка. Також володів російською та англійською мовами. Нагороджений почесною відзнакою президента України, орденом «За заслуги» I, II і III ступеня, орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня.

Також нагадаємо, в Лісабоні у вівторок, 8 травня, на 67-му році життя помер посол Російської Федерації в Португалії Олег Білоус.

Раніше повідомлялося, що посол Канади відвідав Гандзюк в лікарні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: