У МінТОТ відзвітували про спроби дестабілізувати ситуацію в Україні

Читать на русском
В серпні 2018 року зафіксовано 140 ситуацій, які можуть дестабілізувати українське суспільство.

Міністерство у справах тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб в серпні 2018 року зафіксувало 140 ситуацій, які можуть дестабілізувати українське суспільство.

Про це повідомила прес-служба міністерства, передає Слово і Діло

Відзначається, що відомство аналізувало дані з відкритих джерел.

Серед таких випадків - вербування українців і використання їх Росією для диверсійної діяльності на сході України, заклики до розколу суспільства в соцмережах, помилкові повідомлення про мінування.

«У серпні кількість повідомлень про псевдомінування істотно зменшилася: у Львові зафіксовано лише чотири повідомлення, в Києві - три, ще по одному - в Дніпрі та Одесі», - відзначили в міністерстві.

При цьому, зазначено, що спостерігається велика кількість випадків незаконного виготовлення та розповсюдження зброї та вибухонебезпечних предметів серед мирного населення, а також фактів насильства з їх використанням.

«За даними моніторингу, в серпні найбільша кількість інцидентів, які можуть дестабілізувати ситуацію в українському суспільстві, зафіксовано в Києві та Київській області (14%), Донецькій (12%), Одеській (13%), Дніпропетровській (8%), Харківській ( 8%) і Луганській (8%) областях», - заявили в міністерстві.

Раніше, Павло Клімкін заявив, що Російська Федерація своїми діями в Україні домагається того, щоб Україна перестала існувати як незалежна держава.

Також, Клімкін розповів, як Україна повинна відповідати на дії РФ в Азовському морі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: