Стало відомо, коли з'являться вакцини від грипу

Читать на русском
У Держлікслужбі зазначили, що частина вакцин від грипу, закуплених для українців, уже перебуває на лабораторному контролі.

Частина вакцин від грипу, закуплених для українців, уже перебуває на лабораторному контролі, іншу частину відправлять туди найближчим часом.

Як передає «Слово і Діло», про це в п'ятницю, 28 вересня, пише «РБК-Україна» з посиланням на усунену від виконання обов'язків голови Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками Наталю Гудзь.

За її словами, цього року французька вакцина Vaxigrip Tetra вже пішла на лабораторний контроль, а південнокорейська GC Flu піде найближчим часом.

Гудзь зазначила, торік проблеми з поставками французької вакцини були спровоковані самим виробником Sanofi Pasteur.

«Чомусь в Україну надійшла партія вакцин, яка була «перепакована для України». Нас насторожило це незрозуміле формулювання із сертифіката, який прийшов разом із партією вакцини. Надалі сама компанія, щоб уникнути нових помилок, внесла безліч змін до своїх реєстраційних досьє в Україні», – зазначила вона.

Раніше в Міністерстві охорони здоров'я повідомили, що під час нового епідемічного сезону в країні очікуються три штами вірусу грип.

Нагадаємо, 19 вересня Кабмін усунув керівництво Держлікслужби та ініціював дисциплінарне провадження.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: