«Чорний список» в дії: до Польщі не пустили українця

Читать на русском
Польща затвердила так званий «чорний список» українців, яким заборонений в'їзд в країну, але оприлюднити його відмовилася. На кордоні вже стався перший інцидент.

На початку листопада глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський заявив про складання «чорних списків», публікувати який у відкритому доступі Варшава відмовилася, але в результаті на кордоні вже стався перший інцидент з відмовою у в'їзді.

Про це це пише «Слово і Діло», посилаючись на львівське видання «Варіанти».

Як повідомляється, польські прикордонники в суботу не пустили в країну відповідального секретаря Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій Святослава Шеремета.

Історичний конфлікт Києва та Варшави: роль польської еліти та шляхи до примиренняДля вирішення україно-польського конфлікту заплановане проведення президентського комітету. Хто причетний до дискусій та чи є шанс знайти компроміс, розбирались експерти.

За його словами, він їхав в одному з двох автобусів разом з делегацією Надсяння до польського міста Ланцут.

«О 12.00 на міжнародному пункті пропуску Шегині забрали паспорт і наказали чекати керівника зміни», - каже Шеремет.

Потім йому повідомили, що в'їзд до Польщі і Шенгенської зони для нього закритий.

Відомо, що у Святослава Шеремета є Шенгенська віза, яку відкрили в Німеччині.

Нагадаємо, вчора за підсумками переговорів заступника глави Адміністрації президента Костянтина Єлісєєва з керівником Канцелярії президента Польщі сторони домовилися про скасування мораторію на проведення пошуково-ексгумаційних робіт.

Раніше, в МЗС Польщі попередили, що не пускатимуть в країну українців з антипольськими поглядами і заявили про створення «чорного списку». Також повідомляли про заборону в'їзду Володимиру В'ятровичу.

Українська сторона наполягає на врегулюванні ситуації і запевняє, що в країні немає українців з антипольськими поглядами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: