Суд скасував арешт речей, вилучених у будинку матері підозрюваної судді

Читать на русском
Апеляційний суд столиці переглянув рішення суду першої інстанції про арешт речей, вилучених у будинку матері підозрюваної.

Суд скасував арешт речей, вилучених детективами НАБУ в будинку матері підозрюваної в декларуванні недостовірної інформації судді Господарського суду Харківської області Ірини Попович, в якому вона проживає разом із чоловіком.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Апеляційного суду міста Києва за результатами розгляду скарги власника майна, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, детективи під час обшуку будинку вилучили планшет Samsung Galaxy Tab А з картою пам'яті; мобільний телефон Samsung Galaxy S6 Edge із SIM-картою; два жорстких диски; аркуш паперу з друкованим текстом, який є банківськими виписками з ПриватБанку за рахунками; чек ПриватБанку; пропуск №2 на Mercedes до Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, на задній стороні стоїть прізвище Попович; два посвідчення; карти пам'яті; полімерний кейс чорного кольору з наклейками та написом GLOCK, всередині якого розташований предмет, схожий на пістолет Glock 19 cat. 9x19мм із двома магазинами з предметами, схожими на патрони, інструментом для чищення, чорною полімерною окремою деталлю з маркуванням GLOCK і документами; дві паперові коробки з предметами, схожими на патрони Luger cal. 9x19мм, у загальній кількості 69 шт. і предмет, схожий на напівавтоматичну гвинтівку МЦ-2112, N1325. Після слідчих дій детектив звернувся до суду з клопотанням про арешт речових доказів і суддя його задовольнив.

Як встановила колегія суддів, при ухваленні такого рішення суддя не впевнився, що ці предмети мають ознаки речових доказів. Судді також звернули увагу на відсутність постанови детектива про визнання цих речей речовими доказами. Таким чином, майно не набуло статусу речових доказів і судді зняли арешт із речей.

Нагадаємо, САП повідомила про підозру у брехні в декларації судді Госпсуду Харківської області Попович. Раніше суд дозволив користуватися автівкою, яку задекларувала Попович.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: