НАБУ обшукало будинок матері судді, яка фігурує в справі щодо декларації

Читать на русском
Антикорупційне бюро провело слідчі дії в помешканні матері судді з Харківської області, що фігурує в справі щодо декларації.
Ірина та Євген Поповичі

Детективи Національного антикорупційного бюро в рамках кримінального провадження про можливу брехню в декларації судді Господарського суду Харківської області Ірини Попович обшукали житловий будинок її матері.

Про це журналіст «Слова і Діла» дізнався з рішення Солом'янського районного суду міста Києва.

У Бюро повідомили, що слідчі дії були проведені наприкінці березня й за результатами були вилучені наступні речі: планшет Samsung, мобільний телефон Samsung, два жорсткі диски, банківські виписки за рахунками Попович і її чоловіка, чек ПриватБанку, карта пам'яті, рушниця й патрони до неї, кейс із написом Glock і карти пам'яті.

Детектив просив накласти арешт на вилучене, оскільки предмети можуть використовуватися як речові докази. Суд задовольнив клопотання.

Також детективи встановили, що Ірина Попович не вказала квартиру, яка була оформлена на невідому особу, але якою користувався її чоловік. До того ж, як встановило НАБУ, суддя із сім'єю проживала в цій квартирі в період із 2012 до 2015 року.

Крім того, в декларації Попович за 2015 рік відсутні цінне рухоме майно та грошові активи, що не відповідає способу життя.

Нагадаємо, НАБУ знайшло в кабінеті київської судді понад 5 тисяч доларів.

Раніше Бюро провело обшук на фірмі, що належала нардепу Сергію Скуратовському.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: