Порошенко відповів на пропозицію Путіна щодо миротворців

Читать на русском
Порошенко розкритикував пропозицію російського лідера Володимира Путіна щодо розташування миротворців на Донбасі.

Президент Петро Порошенко назвав «окозамилюванням» пропозицію російського лідера Володимира Путіна щодо розташування миротворців на Донбасі.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав у інтерв'ю німецькому виданню Rheinische Post, повідомляє прес-служба глави держави в Facebook.

Полторак обіцяє залучити миротворчу місію ООН на ДонбасСказано 15 листопада 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

За його словами, в той час, коли Україна пропонує створити на Донбасі справжню миротворчу місію ООН, яка б передбачала розташування міжнародних контингентів у всій зоні ведення бойових дій, Путін хоче обмежитися супроводом міжнародних спостерігачів.

«Путін пропонує щось на кшталт місії супроводу міжнародних спостерігачів. Це дещо зовсім інше. Путіну важливо зберегти присутність в Україні російських військ, що він офіційно заперечує. І щоб російський кордон залишався відкритим для можливості відправлення підкріплення», – вважає український президент.

«Така місія є просто окозамилюванням», 2 додав він.

Як повідомлялося, 17 березня Порошенко висловив сподівання, що новий уряд Ангели Меркель сприятиме в питанні введення миротворчої місії ООН на Донбас.

Росія перехопила ініціативу України щодо миротворців на Донбасі і запропонувала свій варіант, який передбачає наявність місії лише на лінії розведення сторін для охорони місії ОБСЄ.

Україна ж наполягає на миротворцях на усій захопленій території, в тому числі на кордоні з Росією. Також Київ проти того, щоб росіяни входили до миротворчої місії ООН, якщо її відправлять на схід України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Передбачається, що для того, щоб зупинити війну на Донбасі, потрібен контингент із 20 тисяч військовослужбовців із країн, які не є членами НАТО, й 4 тисяч поліцейських.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: