Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Петренко пообіцяв, що з вересня 2018 року в країні запрацює урядова ініціатива про надання кожному новонародженому пакунку малюка

8 червня 2018 року міністр юстиції Павло Петренко пообіцяв, що з вересня 2018 року по всій країні запрацює урядова ініціатива про надання кожному новонародженому пакунку малюка. «З вересня місяця по всій країні запрацює урядова ініціатива про надання кожному новонародженому пакунку малюка. Це першого необхідного пакету речей і товарів, які необхідні матері в перші місяці життя дитини», – заявив міністр (відео 06:20).
Виконано
Сказано 8 червня 2018 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=Z8B_MQBPzy8
  • https://www.msp.gov.ua/news/15902.html
  • https://www.kmu.gov.ua/ua/news/kozhna-rodina-v-yakij-narodilasya-ditina-otrimaye-pakunok-malyuka
  • https://www.kmu.gov.ua/ua/npas/deyaki-pitannya-realizaciyi-pilotnogo-proektu-iz-nadannya-pri-narodzhenni-ditini-odnorazovoyi-naturalnoyi-dopomogi-pakunok-malyuka
  • https://tsn.ua/ukrayina/u-minsocpolitiki-povidomili-skilki-oblastey-gotovi-zakupiti-bebi-boksi-1209792.html
  • http://koda.gov.ua/news/uryad-pikluietsya-pro-nemovlyat/
  • https://www.facebook.com/buchenko/posts/1996088813811239

Результат

20 червня 2018 року уряд затвердив порядок надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка». Також постановою уряду доручено обласним та Київській міській державним адміністраціям забезпечити надання пакунків з 1 вересня 2018 року.

Станом на 30 серпня 22-ма державними обласними адміністраціями було підписано проектні угоди з Управлінням ООН з обслуговування проектів щодо надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка». Тривав процес укладання проектних угод з Київською та Луганською ОДА.

1 вересня 2018 року стартувала реалізація урядового проекту із надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка». Станом на 17 вересня в окремі області було поставлено 2494 пакунки малюка, з яких 411 передані породіллям. У свою чергу, 24 вересня 2018 року прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що до кінця 2018 року орієнтовно 100 тисяч українських дітей отримають подарунок від держави – «пакунок малюка».

У Києві та Київській області реалізація проекту «пакунок малюка» розпочалася 26 вересня.

ВИСНОВОК: у серпні-вересні 2018 року обласні та Київська міська державні адміністрації забезпечили початок реалізації урядової ініціативи.