США розширили санкції проти Росії

Читать на русском
До чорного списку Держдепартаменту потрапили ще 33 російських громадянина і компанії, які пов'язані зі сферою оборони або розвідкою.

США розширили список санкцій на підставі ухваленого в 2017 році закону Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій (CAATSA), внісши в нього 27 фізичних осіб і шість юридичних осіб з Росії.   Список був опублікований у четвер, 20 вересня на сайті Держдепартаменту, повідомляє «Слово і Діло».

За даними Держдепу, особи, додані в список, мають відношення або діють в інтересах оборонного і розвідувального секторів РФ.

У нього потрапили ТОВ Оборонлогістіка, Комсомольський авіазавод Гагаріна, ПВК Вагнера.

Крім того, за зв'язки з російською розвідкою в список включені Агентство інтернет-досліджень, Concord Management and Consulting і Concord Catering, а також низка фізичних осіб.

У відомстві зазначили, що потрапляння в чорний список передбачає можливість заапровадження обмежувальних заходів відносно кожного, хто співпрацює з фігурантами зазначеними в ньому.   Таким чином, кількість осіб і фірм, включених в списки Держдепу, збільшилася до 72.   Крім цього, обмежувальні заходи були запроваджені проти співробітників Міноборони Китаю через покупки російських літаків Су-35 і зенітних ракетних систем С-400.   Нагадаємо, 20 вересня президент США Дональд Трамп підписав указ про посилення дотримання режиму санкцій проти Росії у зв'язку з ситуацією в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: