У Києві змінився тариф на вивезення сміття

Читать на русском
Кияни не відчують істотного підвищення тарифу на вивезення сміття, він зросте в межах 3-5 гривень на одну людину.

З 1 вересня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), підвищила тариф на послугу захоронення побутових відходів для підприємства «Київспецтранс».

Новий тариф становить 205 грн за тонну відходів із ПДВ, проти 66 грн за тонну з ПДВ раніше, повідомили 112.ua у прес-службі заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, пише «Слово і Діло».

Нові платіжки за вивезення сміття: що зміниться для киянУ серпні кияни вперше отримають нові платіжки, в яких плата за утилізацію побутових відходів буде виведена окремим рядком.

«Кияни не відчують істотного підвищення тарифу на вивезення сміття, він зросте в межах 3-5 гривень на одну людину. Для «Київспецтрансу» зміна тарифу – це можливість повноцінно здійснювати господарську діяльність, проводити роботи з пересипання на полігоні №5, де сьогодні є низка проблемних питань», – уточнили в прес-службі.

Раніше повідомлялося, що полігон для сміття Києва в селі Підгірці в Обухівському районі функціонує вже понад 30 років і давно переповнений. На звалищі накопичилося близько 10 млн тонн побутових відходів: висота сміттєвого шару піднялася до 90 м, що дорівнює висоті 27-поверхового будинку. Небезпеку становить і озеро фільтрату (суміш отруйних рідин, які виділяє звалище, та дощової води). На сьогодні в озері накопичилося близько 1 млн тонн фільтрату.

У прес-службі Пантелеєва повідомили, що тариф на захоронення твердих побутових відходів у Києві не змінювався з 2010 року. Необхідність його збільшення продиктована зростанням вартості за цей період палива в 3,3 раза, вартості електроенергії – в 4,8 раза, ставки екологічного податку – в 5,4 раза, зарплат працівникам – у 4,2 раза.

Як відомо, в Києві змінилася система оплати за утилізацію побутових відходів. Суми в квитанціях тепер розраховуються від кількості прописаних у квартирі мешканців. Раніше тариф нараховувався з розрахунку на квадратний метр житла й був частиною плати за утримання прибудинкової території.

Раніше стало відомо, що єдиний в Україні сміттєспалювальний завод відновив роботу.

Також нагадаємо, під Києвом невідомі блокували сміттєвий полігон.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: