Під Києвом невідомі блокують сміттєвий полігон

Читать на русском
Невідомі активісти четвертий день блокують полігон номер п'ять, куди звозять більшу частину всіх відходів столиці.

Невідомі активісти четвертий день блокують полігон номер п'ять, куди звозять більшу частину всіх відходів столиці.

Про це у вівторок, 18 вересня, повідомляє Сегодня, пише «Слово і Діло».

Як українські мери борються зі сміттямУкраїнські мери обіцяють нові контейнери, сміттєвози та сміттєпереробні заводи. Що з цього вони виконують – на нашій інфографіці.

Глава ПрАТ Київспецтранс Андрій Грущинський розповів, що в минулу п'ятницю до 300 молодих людей спортивної зовнішності заблокували заїзд сміттєвозам на полігон, заявляючи, що вони вимагають його негайного закриття.

«Вчора на в'їзд до полігону приїхали два автобуси, туди привезли ще до сотні літніх людей з плакатами зі столиці, які вимагали закриття полігону, їх охороняли молоді хлопці. Вони не пропускають на територію полігону сміттєвози», - розповів Грущинський.

Нагадаємо, рішення про закриття полігону влада Києва прийняла ще два роки тому, але поки так і не втілили в життя.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко пообіцяв прибрати сміттєзвалище на Набережно-КорчуватськійСказано 21 квітня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

У поліції Київської області повідомили, що виїжджали на місце конфлікту, нікого не затримали і відкрили кримінальне провадження за статтею «Протидія законній господарській діяльності» (до 10 років в'язниці). У мерії вважають, що активісти, які перекривають заїзд техніки, можуть влаштувати в місті колапс.

«У нас розроблений чіткий план закриття полігону в Підгірцях, розробляється проект його реконструкції. Нам потрібно його убезпечити, щоб не допустити екологічної катастрофи. Такі дії активістів загрожують сміттєвим колапсом для Києва», - відзначили в КМДА.

У сусідньому селі Підгірці заявляють, що не мають відношення до блокади полігону.

«Ми хочемо закриття полігону, але не такими варварськими методами. Жоден житель Підгірців у блокуванні участі не брав. «Активістів» привозять автобусами від столичної станції метро Видубичі і явно платять гроші. Днем там стоять пенсіонери, а вночі спортивні хлопці. Влітку їх бачили на інших акціях протесту з перекриттям доріг», - повідомив глава сільради Підгірців Сергій Кравченко.

У понеділок ввечері, 17 вересня, активісти поїхали, але біля входу на полігон залишилося з десяток спортивних молодих людей.

Нагадаємо, під Миколаєвом горіло сміттєзвалище.

Раніше під Дніпром загорівся сміттєвий полігон.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: