Уряд звільнив заступницю міністра юстиції

Читать на русском
Кабінет міністрів звільнив заступницю міністра юстиції Наталію Бернацьку, яку раніше призначили членом Центральної виборчої комісії.

Кабінет міністрів звільнив заступницю міністра юстиції Наталію Бернацьку, яку раніше призначили членом Центральної виборчої комісії.

Закон про склад ЦВК: чи є в депутатів підстави звертатися до КСУ та яке рішення може ухвалити судЯкщо народні депутати звернуться до КСУ щодо конституційності закону про збільшення членів ЦВК, суд може ухвалити рішення протягом місяця.

Про це «Українським новинам» повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, пише «Слово і Діло».

«Її звільнили за заявою, вона має скласти присягу», – сказав він.

Бернацька закінчила в 2008 році Одеську юридичну академію за спеціальністю «Правознавство», а в 2011-му – аспірантуру під керівництвом Сергія Ківалова, отримавши науковий ступінь кандидата юридичних наук.

Представництво політичних сил в Раді та ЦВКСлово і Діло аналізувало представництво політичних сил в парламенті і Центральній виборчій комісії.

Починала свою кар'єру з посади асистента кафедри міжнародного права та міжнародних відносин Національного університету «Одеська юридична академія». З отриманням наукового ступеня пішла на підвищення, ставши доцентом тієї ж кафедри. У 2013 році Бернацька отримала свідоцтво на право заняття адвокатською діяльністю, що дало їй можливість у березні 2014 рокиу обійняти посаду урядового уповноваженого в справах Європейського суду з прав людини. Через рік після цього її призначили першою заступницею міністра юстиції України.

За 2016 рік Бернацька задекларувала 516,4 тис. грн доходів (це заробітна плата за основним місцем роботи та роботи за сумісництвом). Власного житла на момент складання декларації в неї не було, квартиру вона знімала. Водночас у власності в Бернацької значаться автомобіль Toyota Solara 2006 р. в. й безліч цінного рухомого майна (в основному прикраси). Також у неї є заощадження: 286 тис. дол., 40 тис. євро і 450 тис. грн готівкою, а також 115 тис. грн на рахунку в банку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: