«Батьківщина» передумала не голосувати за нових членів ЦВК доти, доки президент не внесе 13 кандидатур

Читать на русском
Нардеп Соболєв провалив обіцянку про те, що Батьківщина не голосуватиме за ЦВК, поки президент не внесе 13 кандидатур до нового складу Комісії.
Сергій Соболєв

Народний депутат Сергій Соболєв не виконав обіцянку про те, що фракція «Батьківщини» не підтримає жодного іншого рішення щодо ЦВК доти, доки Порошенко не внесе 13 кандидатур на 13 вакансій.

Таку обіцянку він дав 10 липня 2018 року, нагадує «Слово і Діло».

«Наша фракція заявляє, що доти, доки президент Порошенко не внесе 13 кандидатур на 13 вакансій, наша фракція не голосуватиме за жодне інше рішення щодо Центральної виборчої комісії, адже це профанація наступних виборів», – заявив він під час засідання парламенту.

Сергій СоболєвНародний депутат України

Однак 18 вересня 2018 року Верховна Рада підтримала ініціативу Андрія Парубія розширити склад ЦВК з 15 до 17 осіб. Таким чином, Центральна виборча комісія отримала на два вакантних місця більше. «Батьківщина» не підтримала цю ініціативу. Зокрема, сам Сергій Соболєв заявив, що це робилося з метою фальсифікації майбутніх виборів.

Проте вже 20 вересня Верховна Рада за підтримки більшості депутатів фракції «Батьківщини» оновила склад ЦВК, призначивши 14 нових членів. Зокрема, Сергій Соболєв підтримав усі 14 постанов, тим самим проваливши свою обіцянку.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Соболєв дав 74 обіцянки, з яких 32 виконав, а 24 – провалив.

Нагадаємо, Рада затвердила новий склад Центральної виборчої комісії.

Як голосували нардепи за призначення 14 нових членів ЦВК – на інфографіці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: