Як мери піклуються про спортивні майданчики

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує відстежувати, як мери обласних центрів виконують свої обіцянки. Раніше ми писали, як вони забезпечують міста комунальним транспортом. Сьогодні пропонуємо подивитися, що роблять мери обласних центрів для облаштування спортивних майданчиків.

Обіцянки, пов'язані з будівництвом нових і ремонтом старих спортмайданчиків, давали 10 мерів.

Рекордсменом став міський голова Хмельницького Олександр Симчишин, який дав 4 обіцянки на цю тему й уже встиг одну провалити. Влітку він заявив, що має намір встановити 10 тенісних антивандальних столів у липні-серпні 2018 року.

Олександр СимчишинМіський голова Хмельницького
Симчишин пообіцяв встановити 10 тенісних антивандальних столівСказано 20 червня 2018 р.Статус обіцянки: Не виконано

«У дворах і парках у липні-серпні встановимо 10 тенісних антивандальних столів. Один такий торік встановили на вулиці Тернопільській, 34», – написав Симчишин у Facebook.

Однак, як часто буває, вчасно вдалося поставити лише 4 тенісних столи. За інформацією виконкому Хмельницької міськради, до кінця 2018 року планується встановити інші 8.

Тоді ж Симчишин пообіцяв встановити вуличні антивандальні столи для гри в шахи, а в мікрорайоні Гречани обладнати баскетбольний та міні-футбольний майданчики. У міськраді повідомили, що роботи планують провести в 2018 році. У бюджеті міста для цього передбачено 2,5 мільйони гривень.

Рік тому мер Харкова Геннадій Кернес хотів відкрити спортивний клуб для занять воркаутом у районі Залютине. Однак навесні в Харківській міськраді нам повідомили, що будівництво спортивного клубу заплановане на 2019 рік.

Мер Дніпра Борис Філатов пообіцяв облаштувати 170 дитячо-ігрових спортивних комплексів і 9 футбольних міні-полів у 2018 році. Зараз обіцянки перебувають у стадії виконання.

Лише одну «спортивну» обіцянку дав мер Києва Віталій Кличко, який у лютому, підбиваючи підсумки роботи столичної влади за 2017 рік, намітив плани на поточний. Серед них – обладнати 60 нових футбольних майданчиків до фіналу Ліги чемпіонів УЄФА. Ми очікуємо відповіді на запит щодо виконання цієї обіцянки.

Борис ФілатовМіський голова Дніпра
Філатов пообіцяв облаштувати 170 дитячо-ігрових спортивних комплексів у 2018 роціСказано 28 квітня 2018 р.Статус обіцянки: Виконано

Міський голова Тернополя Сергій Надал під час звіту за 2017 рік розповів про плани на наступні роки своєї роботи. Зокрема, він наголосив на необхідності будівництва нового спортивного комплексу на вулиці Возз'єднання. «Це в наших планах збудувати новий сучасний спорткомплекс на вулиці Возз'єднання», – заявив він.

Будівництво багатофункціонального Палацу спорту, розрахованого на три тисячі глядацьких місць, планується розпочати восени 2018 року. Проект був затверджений на засіданні міжвідомчої комісії з відбору об'єктів для надання субвенції на будівництво та реконструкцію Палаців спорту. З держбюджету виділено 27 мільйонів гривень, а решту коштів виділятимуть із бюджету міста.

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків провалив обіцянку облаштувати спортивний майданчик для людей з інвалідністю в 2017 році. Він пояснив провал будівництва майданчика тим, що міська влада вже вп'яте оголошує тендер, але знайти виконавця робіт так і не вдалося.

Цього року він обіцяв збудувати 6 спортивних полів, зокрема біля шкіл №19, №22, №24 та №25. Також планується збудувати спортивний майданчик на вулиці Дорошенка, на БАМі та на вулиці Івасюка, 46.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, ми писали, як виконують свої обіцянки мери обласних центрів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: