Суд заарештував майно фігуранта справи про «вишки Бойка»

Читать на русском
Печерський суд Києва за клопотанням ГПУ наклав арешт на майно латвійського мільйонера Василя Мельника.

Печерський суд Києва за клопотанням ГПУ наклав арешт на майно латвійського мільйонера Василя Мельника.

Йдеться про 7 земельних ділянок зі спорудами, квадроцикли, гідроцикли, яхти й автомобілі. Про це йдеться в постанові суду від 7 серпня, передає «Слово і Діло» з посиланням на видання «Судовий репортер».

Вишки Бойка: Луценко обіцяє прогрес у справіСлідство у справі так званих вишок Бойка готує пред'явлення матеріалів для зняття депутатської недоторканності.

Також заарештовані корпоративні права Мельника в 10 латвійських компаніях: Finansu investiciju kompanija FIC (100%), Eiro Steel (100%), Graphical Paper (50%), Eiroholdings Invest (100%), EIROHOLDINGS (100%), Servi Ko ( 0,051%), Remars-Riga (55,15%), DEUL (2,55%), Chrisal Baltia (1%), SIA Eiroholdings (50%).

У постанові також ідеться про те, що арешт накладений у справі про заволодіння коштами «Нафтогазу України» в сумі 1,7 млрд грн.

Мельнику повідомили про підозру в заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене злочинною організацією; легалізації зазначених коштів; в складанні й видачі завідомо неправдивих офіційних документів, а також внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, скоєнні іншого підроблення офіційних документів у складі злочинної організації.

Зазначимо, Василь Мельник є головою правління компанії RIGAS KUGU BUVETAVA. Раніше він свідчив у справі про так звані «вишки Бойка». Зокрема, він повідомляв про рух через офшорні компанії частини коштів, витрачених на закупівлю, а саме 135 млн дол.

Раніше повідомлялося, що Шевченківський райсуд Києва дав п'ять років умовно Фігурантці справи так званих «вишок Бойка», колишньому інженеру «Чорноморнафтогазу» Анастасії Цибульській.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: