Росія пропонує фейкову місію ООН на Донбасі – Клімкін

Читать на русском
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що позиції сторін щодо миротворців ООН на Донбасі абсолютно різні.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що позиції сторін щодо миротворців ООН на Донбасі абсолютно різні.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

«Ми обговорили можливий формат нашої миротворчої місії. Сторони по-різному розуміють домовленості, зовсім по-різному розуміють, якою має бути місія. Російська сторона пропонує тотально фейкову місію, з фейковим захистом СММ», - сказав Клімкін.

Позицію Росії щодо миротворчої місії Клімкін назвав «ще гірше», ніж здавалося спочатку: зараз РФ наполягає на тому, що миротворці можуть тільки «супроводжувати» спостерігачів ОБСЄ уздовж лінії зіткнення і на окупованій території, але не будуть здатні робити нічого іншого.

Нормандські переговори щодо Донбасу: чого боїться Європа?Порошенко пообіцяв найближчим часом ініціювати скликання Нормандського формату. Про перспективи переговорів розповіли експерти.

Голови МЗС Німеччини, Франції, Росії та України зустрілися вперше за півтора року. На порядку денному було звільнення українських політв'язнів і розміщення на Донбасі миротворчої місії ООН.

Раніше Клімкін дав поради українцям, які їдуть на ЧС-2018.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: