Банки в Україні вдвічі збільшили прибуток

Читать на русском
Прибуток банків України в серпні 2018 року склав 3,9 млрд грн. Для порівняння, місяцем раніше - в липні - прибуток становив 1,5 млрд грн.

Прибуток банків України в серпні 2018 року склав 3,9 млрд грн. Для порівняння, місяцем раніше - в липні - прибуток становив 1,5 млрд грн.

Про це свідчать оприлюднені Національним банком України (НБУ) дані, пише «Слово і Діло».

Стало відомо, який прибуток отримали банки в липніУ січні - липні поточного року доходи банків склали 108,913 млрд грн, збільшившись з рівня 101,624 млрд грн за січень - липень 2017 року.

Доходи банків на початок вересня склали 128,4 млрд грн, витрати - 114,7 млрд грн.

Таким чином, в січні-серпні банки заробили 13,7 млрд грн, тоді як місяцем раніше (за підсумками січня-липня, або 7 місяців 2018 року) прибуток становив 9,7 млрд грн.

Раніше в Нацбанку заявили, що банківська система України ризикує перейти до дефіциту ліквідності: «Будемо мати ситуацію, коли НБУ буде надавати рефінансування, а не залучати гроші від банків. Можливо, нашим основним інструментом буде вже не ставка із залучення депосертифікатів, а буде, ймовірно, ставка кредитування банківської системи».

Нагадаємо, Національний банк України з 1 вересня 2018 року надав банкам можливість отримувати інформацію з кредитного реєстру.

Як повідомлялося, Національний банк України має намір встановлювати обмеження на окремі види операцій банку в разі визнання його системи управління ризиками неефективною.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: